• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Vera u službi ličnih interesa

Iako je za neke možda bilo iznenađenje da se čovek koji tvrdi da je Jevrejin, ili koji se barem tako izjasnio (po jevrejskom zakonu 'Halaha' ustvari nije Jevrejin, bez obzira na poreklo ili kako to on želi da se predstavi), on je kršten, oženjen i razveden u Pravoslavnoj crkvi, što za nas nije bilo nikakvo iznenađenje. Zato nas nije preterano iznenadio ni anonimni mejl koji je primila redakcija Glasa razuma od strane lica potpisnog kao "Iskreni Budista".


Jasnim prijateljskim potezom, Iskreni Budista je pokazao solidarnost sa našom zajednicom u borbi protiv Danila Medića i njegove mreže, koja je pokušala da uruši našu zajednicu u čemu nisu uspeli. I pored toga što su dva puta smenjeni, Ministarstvo pravde i dalje odbija da izvrši upis u registar verskih zajednica novog legitimno izabranog predsednika Aleksandra Sašu Jinkera, što samo pokazuje i da je Gospođa Ministarka Kuborović integralni deo ovog neprihvatljivog napada na našu versku zajednicu i Jevrejsku nacionalnu manjinu.


Iskreni Budista nam je poslao dokaze u formi prepiske i fotografija koje potvrđuju da se Gospodin Medić nije samo izjasnio kao Budista nego je bio predat toj religiji i njenom "učenju".


Ovaj potez nam jasno govori kako se Budistička zajednica odrekla Medića, kao što se naša zajednica odriče njega svakog dana zadnjih godinu i po dana, a sigurni smo da naši sugrađani iz Srpske Pravoslavne Crkve takođe ne bi bili srećni da imaju takvog čoveka u svojim redovima koji konstantno menja veru, očigledno ne u potrazi za Bogom ili duhovnosti nego zbog ličnog i privatnog interesa.


(PS: Kako bi nam omogućio da sami proveravamo autentičnost ovih dokaza, Iskreni Budista nije sakrio imena i mejl adrese, to smo uradili mi da bi zaštitili identitete osoba koje su bile u prepisci sa Medićem).


U prilogu Vam dostavljamo ovu prepisku i slike kako bi vi mogli da procenite o kakvom je čoveku reč:


Poštovani članovi JOB (Glas razuma),
Pažnju mi je privukao Vaš tekst na temu religiozne pripadnosti g. Danila Medića. Nastavio sam da čitam dalje ne sluteći šta me čeka.
Mom šoku nije bilo kraja kada sam shvatio da se radi o osobi koju sam upoznao pre više od 10 godina, a koja se tada izdavala za pripadnika budističke veroispovesti!
Sada kada sam složio sve kockice, shvatam da se ''gospodin'' Medić, u istom periodu izjašnjavao i kao Hrišćanin, i kao Budista i kao Jevrejin, a sve u cilju ostvarivanja lične koristi!
Molim pogledajte fotografije (screnshootovi mailova na temu njegove religiozne pripadnosti):


https://en.wikipedia.org/wiki/GelugMotiv zbog kog sam Vas kontaktirao je moja iskrena zgađenost potupcima dotičnog g. Medića kojima narušava ugled JOB.
Želim Vam da se što pre rešite te ljudske bede, pre nego što nanese još veću štetu JOB-u, a i šire.
Molim Vas, da sva imena i email adrese iz prepiski zamutite, pre objavljivanja.
Imena i e-mail adrese su ostavljene u originalnom obliku kako bih Vam ostavio mogućnost da proverite autentičnost i eventalno kontaktirate spomenute osobe direktno. Hvala unapred.
Srdačan pozdrav,
Dobri Samarićanin - iskreni Budista, prijatelj poštenih ljudi
159 views