• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

SABOR NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

PRE DOLASKA DANILA MEDIĆA NA VLAST, OMLADINA JEVREJSKE OPŠTINE BEOGRAD NIKADA NIJE SEBI DOZVOLILA DA BUDE ZLOUPOTREBLJENA KAO JEFTIN PROPAGADNI TRIK U DNEVNOPOLITIČKE SVRHE.


NAŽALOST, NAŠA OMLADINA JE OVOG LETA DOBILA DIRIGOVANO NOVO RUKOVODSTVO, NA ČELU SA TAKOZVANIM PREDSEDNIKOM FILIPOM BELEVSKIM, KOJI JE TU POZICIJU OSVOJIO S PODRŠKOM DANILA MEDIĆA I OD JEDVA DVADESETAK GLASAČA.


NEDUGO NAKON OVOG TUŽNOG DOGAĐAJA, BELEVSKI SE I OTVORENO STAVLJA NA RASPOLAGANJE DANILU MEDIĆU.


ODMAH OTPOČINJE SA OBMANOM TIME ŠTO SA JEDNE STRANE ZAGOVARA IDEJU O TAKOZVANOM POMIRENJU IZMEĐU, ONOGA ŠTO ON NAZIVA, ZAVAĐENIM STRANAMA, DOK SA DRUGE OTVORENO SARAĐUJE SA SMENJENIM PREDSEDNIKOM I SMENJENOM UPRAVOM. TAKO JE ČAK POKUŠAO I DA PROGURA NESTO ŠTO JE NAZVAO ''APEL MLAĐE GENERACIJE'' UZ SVESRDNU PODRŠKU SVOG STARIJEG BRATA ALEKSANDRA.


JEDINI CILJ TOG NJIHOVOG TAKOZVANOG ''APELA'' BILO JE DA SE DELEGITIMIŠE LEGALNO IZABRANI PREDSEDNIK SAŠA JINKER I LEGALNO IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO JEVREJSKE OPŠTINE BEOGRAD.


''APEL'' JE KLASIČAN PRIMER GRANDIOZNIH IDEJA, ZAMENE TEZA, OBMANE I LAŽI. IZ PERA I IMAGINACIJE ALEKSANDARA BELEVSKOG, ČOVEKA SA PROFESIONALNIM ISKUSTVOM U IZBORNOM POLITIČKOM MARKETINGU IZMEĐU OSTALOG I MEDIĆEVOG MENTORA IZ GRADSKE UPRAVE BEOGRADA!


TU SE VREDI ZAPITATI:


POSLE SVEGA ŠTO NAM SE DESILO, DA LI I DALJE VERUJETE U SLUČAJNOSTI? KO NAM TO ŠALJE BRAĆU BELEVSKI SA CILJEM DA OKRENU OMLADINU PROTIV ZAJEDNICE I POMOGNU ODRŽAVANJU NA VLASTI ČOVEKA ZA KOJEG POSTOJE OZBILJNE INDICIJE DA JE ZLOUPOTREBIO NOVAC DOBIJEN KAO ODŠTETU ZA ODUZIMANJE IMOVINE NAŠIH PREDAKA ČIJI SU ŽIVOTI BRUTALNO UGAŠENI U VIHORU RATA? ČOVEK KOJI STAJE RAME UZ RAME SA LJUDIMA ZA KOJE JE REVIZOR NAŠAO DA NE UPRAVLJAJU NOVCEM I IMOVINOM JEVREJSKE OPŠTINE BEOGRAD U SKLADU SA ZAKONOM, TE SE SUPROTSTAVIO ONIMA KOJI ŽELE DA VRATE OPŠTINU U NORMALNO STANJE PRI TOM SE POZIVAJUĆI NA MORAL I NEKAKVU NEUTRALNOST ZARAD OPŠTEG DOBRA, SAMO POKAZUJE NJEGOV PREZIR I NEPOŠTOVANJE PREMA LJUDIMA KOJIMA TOLIKO ŽUDI DA UPRAVLJA.


FILIP BELEVSKI POZNAJE SAMO JEDNU VREDNOST, A TO JE FILIP BELEVSKI. VREDNOSTI NAŠE ZAJEDNICE SU POJAM STRAN NJEGOVOM BIĆU I TELU.


SVIMA JE ODMAH BILO JASNO DA OD NEUTRALNOSTI NEMA NIŠTA.


KAO PREDSEDNIK OMLADINE, FILIP JE BIO POZVAN DA PRISUSTVUJE SEDNICAMA VEĆA SAŠE JINKERA. ON JE TO KATEGORIČKI ODBIO DOKLE GOD PREDSEDNIK JINKER NE BUDE ZVANIČNO UPISAN KAO PREDSEDNIK.


VEĆ TADA SE VIDELO DA IDE PROTIV OGROMNOG DELA ZAJEDNICE, I DA JE DEO MEDIĆEVOG TABORA.


PREMA PROVERENIM INFORMACIJAMA KOJE NAM JE UZBUNJIVAČ I OVOG PUTA DOSTAVIO, BELEVSKI JE LAGAO OMLADINU DA ĆE PREDSTAVLJATI OMLADINCE KAO NEUTRALNU STRANU, A PRITOM JE ODLAZIO NA SASTANKE OPOZVANE MEDIĆEVE UPRAVE NA KOJIMA JE I AKTIVNO UČESTVOVAO.


NAKON SVIH MAHINACIJA POZIVA VAS, OMLADINU, NA NEKAKAV ''SABOR''. POZIV JE ZVUČAO TAKO DA SVAKOG OBMANE, I NA KRAJU STE BILI DOVEDENI NA SABOR... ČEGA?


TOLIKO TOGA VAM JE BILO PREĆUTANO?


PITANJA ZA SVE VAS:


1. DA LI ŽELITE DA VAS PREDSTAVLJA ČOVEK KOJI VAS OBMANJUJE I URUŠAVA INTEGRITET OMLADINE I ČITAVE ZAJEDNICE?


2. DA LI ŽELITE DA VAS PREDSTAVLJA ČOVEK KOJI SE USUĐUJE DA U VAŠE IME, BEZ VAŠEG ZNANJA I BEZ VAŠE SAGLASNOSTI UDARA U STUB ZAJEDNICE I VERE, UDARA NA NAŠEG RABINA ZA KOG JE GLASAO NA VEĆU DA GA SMENE I ISTERAJU IZ STANA NA ULICU?


3. DA LI ŽELITE DA VAS PREDSTAVLJA ČOVEK KOME JE LIČNI INTERES I AMBICIJA IZNAD ZAJEDNICE? ČOVEK KOJI DONOSI SRAMNE ODLUKE IZA LEĐA ZAJEDNICE. ČOVEK ČIJI JE CILJ BIO DA RAZORI ZAJEDNICU ZAJEDNO SA MEDIĆEM ZARAD NEKIH SVOJI INTERESA, A KADA TO NIJE USPELO IZRAŽAVA KAJANJE.


NARAVNO DA NE ŽELITE. NIKO NE ŽELI DA NAS PREDSTAVLJA ČOVEK KOJI JE POTVRDIO DA IMA INTERESE KOJI SE POKLAPAJU SA INTERESIMA DANILA MEDIĆA, JER SVI ZNAMO KAKVI SU MEDIĆEVSKI INTERESI.


SAGLEDAJTE ČINJENICE I NE DOZVOLITE DA VAMA MANIPULIŠU LJUDI KAO STO SU BRAĆA BELEVSKI KOJI SU POKAZALI SVU SVOJU VREDNOST DRSKIM I SRAMNIM DELOVANJEM PROTIV SOPSTVENE ZAJEDNICE ZARAD SVOJIH MATERIJALNIH INTERESA.


VREME JE DA SE OPREDELITE I KAŽETE JASNO I GLASNO - ''NE MEDIĆU!''. STAVITE TAČKU NA SRAMNE MANIPULACIJE SA VAMA. BUDITE ČVRSTO UZ SVOJU ZAJEDNICU ČIJI STE VAŽAN DEO.

VERUJEMO DA MEĐU SOBOM PREPOZNAJTE PRAVE LIDERE. ODABERITE PRAVE LJUDE KOJI ĆE VAS PREDSTAVLJATI SA PONOSOM. LJUDE KOJI VAS NEĆE LAGATI.


OMLADINO, VREME JE ZA PRAVU ODLUKU!133 views