• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Pažnja, pažnja! Siledžija na vratima!

Siledžija je osoba koja se nasilano ponaša prema okolini, smatra ispravnim ponašanjem nasilje psihičke i fizičke prirode, kao jedini model ponašanja kome uvek pribegava. Šta sve osobu može izgraditi u siledžiju za to može postojati mnogo uzroka. Paleta disfunkcija može biti od nesretnog detinjstva do mnogo kompleksijnih patoloških stanja, nesigurnosti, očajanja i mnogo toga drugog.


Svi smo videli svojim očima pomoću snimaka sa sigurnosnih kamera kako gospodin Medić i njegova desna ruka Avram Izrael napadaju nedužnog čoveka na ulazu u Jevrejsku opštinu Beograd. Prema najnovijim informacijama koje smo dobili (ponovo od anonimnog pošiljaoca) to je za Medića samo još jedan slučaj u nizu koji pokazuje da je on profil čoveka koji je nabusit, nasilan i neotesan.Porodično nasilje je veoma tužan fenomen koji je nažalost veoma prisutan u našem društvu. Nasilnik ne ugrožava samo žrtvu već čitavu porodicu koja postaje njegov talac. Nejač najviše ispašta, deca svedoče strahotama koje ostavljaju duboke traume i ožiljke za ceo život. Nasilje se najčešće ne zadržava samo u okvirima porodice, već se prenosi na sve aspekte socijalnog i poslovnog života nasilnika. Šta se može očekivati od čoveka koji ugrožava slabije od sebe, nasilnik kad oseti ukus straha to ga još više motiviše da nastavi sa svojom grubom igrom to je jedini model ponašanja koji on razume.


Tako je Medić preneo model talačke situacije i maltretiranja svoje porodice i na našu drugu kuću na našu opštinu kao i na celu našu jevrejsku porodicu. Kao što možete videti u prilogu iz informacija koje smo dobili saznajemo da je Medić fizički zlostavljao svoju bivšu suprugu i da je čak izbegavao plaćanje alimentacije rođenom detetu, zato ne treba da nas čudi što je prestao da isplaćuje dečije dodatke našim opštinarima. Mobing prema zaposlenima, zlostavljanje preživelih Holokausta na razne načine (pretnje neposlušnima, selektivno davanje hrane ugroženima, nepoštovanje ugovora o doživotnom izdržavanju preživele), udruživanje sa sebi sličnim grubijanima poput Avrama Izraela, očigledno nije sve nego samo mali deo toga na širokoj lepezi nasilničkog ponašanja Medića.


Da li treba da i dalje odgovaramo na pitanje zašto se kompletna jevrejska zajednica odriče ovakvog čoveka?


Da li mislite da ima još neko ko očekuje ili se nada nečemu dobrom od takvog nasilnika?


(PS: Kako bi nam omogućio da sami proveravamo autentičnost ovih dokaza, anonimni pošiljaoc nije sakrio imena i mejl adrese, to smo uradili mi da bi zaštitili identitete osoba koje su bile u prepisci sa Medićem). U prilogu Vam dostavljamo prepisku i slike kako bi vi mogli da procenite slučaj Medićevog nasilničkog ponašanja:

Osim gore navedenog, g. Medić je sklon i nasilju prema ženama (prepiska sa bivšom suprugom, njenim bratom i njenim prijateljem u nastavku):

334 views