• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Odgovor gospođe Ane Nojman na email Gačića i PetrovićaG. Gačiću,


Pošto si već odabrao da mi se lično obratiš u mailovima (iako to verovatno nije bila tvoja lična odluka) odgovoriću ti na isti način:


Naravno da je moj suprug bio na službi, kao i blizu 100 članova JOB-a, zato i znam šta se dogodilo. Na mog supruga koji inače u tu sinagogu redovno ide godinama unazad mogu da budem samo ponosna, i to za mnogo stvari.


Ponosna sam što je branio svog kolegu od njihovog šefa kada je ovaj nasrnuo na čoveka iz čista mira. Ponosna sam što nije potpisao peticiju za podršku Medićevoj upravi iako je znao da su skoro svi zaposleni potpisali i da će njegovo nepotpisivanje samo voditi daljem mobingu i biti uvertira za njegov otkaz koji se kasnije i dogodio. A nije mu bilo lako... jer sam ja u tom trenutku bila u poodmakloj trudnoći... i to su svi iz Medićeve uprave vrlo dobro znali. To što su oni uradili... to se ne radi... što bi se reklo, loše je za karmu.


I pored svega, meni je bilo veoma drago što se moj muž usprotivio diktaturi i umeo da prepozna da mu među tim ljudima nije mesto, čak i po cenu otkaza. Žao mi je što među zaposlenima do sada nema još ljudi koji smeju da dignu glavu i suprostave se tiraninu, žao mi je - istina jeste da ne moraju da ga trpe. Interesantno je da je g. Izrael u hodniku napao baš ono troje zaposlenih koji nisu potpisali peticiju i koji su odbili da budu klimači glavama - zato su lažno označeni kao „izazivači incidenta“.


I za kraj Tomislave, nemoj baš da radiš sve što ti naredi „veliki“ Medić, sam si sebi jarak iskopao. Prvo razmisli o tome da nisu njega priveli, već tebe i razmisli dobro zašto je to tako. A drugo, pročitaj još jednom šta si napisao. Napisao si da su neki tipovi vrlo naslino nasrnuli na sinagogu, a da ti (logično) ništa nisi smeo da uradiš... Joj Tomislave, pa ti se vodiš kao OBEZBEĐENJE, plaćeno redovnom platom od novca članova JOB-a da ih čuvaš dok su na službi.


Kako to da se niko od prisutnog brojnog članstva nije žalio na bilo kakav upad ili nasilje?


G. Petroviću,


Pored gore navedenog, samo ću da dodam da su članovi oslobođenjem sinagoge sprečili da se dalje skrnavi naše sveto mesto.

244 views