• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Jom Kipur u stilu Medićeve smenjene uprave

Redakcija vjcb-a se zahvaljuje na vrednim informacijama dobijenim od savesnog Jevrejina kome ćemo dati nadimak “Zviždač“ (da bismo sačuvali njegovu privatnost) – osoba je iz redova bliskih Danilu Mediću, tj. smenjenom rukovodstvu JOB-a.

Jom Kipur, dan pokajanja. Jevreji provode čitav dan u Sinagogi u molitvi uz apsolutni post. Obavešteni smo da su tog dana došli radnici elektrodistribucije da seku struju u beogradskoj Sinagogi „Sukat Šalom“. Srećom, nisu ovo i izvršili. Razlog je više nego jasan - Medić i njegova uprava ne plaćaju račune za struju već mesecima. Nedaleko odatle, u jednom od najvećih poslovnih prostora kojih je Jevrejska opština Beograd vlasnik, istog dana je osvanula sledeća poruka na vratima:U ovom poslovnom prostoru je ugovorna obaveza Jevrejske opštine Beograd da plaća struju a potom taj iznos fakturiše zakupcu. U moru neodgovornosti i zloupotrebe novčanih sredstava svih Jevreja Beograda od strane Medića i njegove uprave, ovaj zakupac je kolateralna šteta iako redovno izmiruje svoje obaveze. Povrh svega, ovom zakupcu je fakturisan iznos za struju i po drugi put ove godine on taj novac uplaćuje, dok medić i njegova uprava taj novac ne uplaćuju elektrodistribuciji. Pitamo se sada mi, Jevreji Beograda, gde je novac od zakupnina, kada ni struju ne plaćate, a iznos struje fakturišete?!


Više nije pitanje već moranje da zajedno spasimo jevrejsku zajednicu Srbije od Medića i njegove smenjene uprave koja sa njim i dalje troši novac svih Jevreja Beograda i još uvek se nadaju, u budućnosti, svih Jevreja Srbije.


Da li možete da zamislite veći neprofesionalizam od ovoga i kakav utisak to ostavlja o nama kako našim sugrađanima, tako i zakupcima i gostima u Sinagogi i našoj zajednici?

151 views1 comment