• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Film ''Šalom Italija'' na RTS 2 povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta


Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Radio-televizija Srbije, uz podršku ambasada Izraela i Nemačke, prikazuje dokumentarni film „Šalom Italija“.Film izraelske rediteljke Tamar Tal Anati iz 2016. godine govori o trojici braće Jevreja poreklom iz Italije koji zajedno kreću na putovanje kroz Toskanu u potrazi za pećinom u kojoj su se kao deca krili bežeći od nacista.


Bubi, Andrea i Emanuel gotovo sedamdeset godina nakon što su emigrirali u Izrael, okupljaju se u zemlji koju su morali da napuste, a njihovo traganje za skloništem i različita sećanja na prošlost ispunjeni su humorom, dobrom hranom i prelepim toskanskim pejzažima.


Tamar Tal Anati je nagrađivana izraelska rediteljka sa više od 20 međunarodnih priznanja. Njen dokumentarni film „Život u slikama“ osvojio je nagradu Izraelske filmske akademije za najbolji dokumentarni film 2012. godine, kao i nagradu za najbolji film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Docaviv“ u Tel Avivu.


„Šalom Italija“ (Shalom Italia) Dokumentarni film (2016), 70 min. Jezik: engleski, hebrejski, italijanski Izrael/Nemačka Režija/ Scenario: Tamar Tal Anati


Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=3uuD4m0MXXU&feature=emb_title

26 views