• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Druga nedelja protesta


Jevrejska zajednica je od ponedeljka 29. jula 2019. nastavila proteste ispred Ministarstva pravde. U prilogu možete videti pismo koje je Rabin Isak Asiel uputio Ministarki pravde Neli Kuburović 19. jula 2019. godine.Odgovor na to pismo još uvek nismo dobili. Na tu temu možete pročitati kolumnu Borivoja Erdeljana objavljenu u dnevnom listu 'Danas'.Međutim, ne ćuti samo ministarka Nela Kuburović. Dana 27.06.2019. godine Goran Babić je uputio pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić. S obzirom da odgovor nije dobio, uputio joj je drugo, i poslednje pismo.


Kome se još moramo obratiti? Ko će nas čuti?


''Iz dubine vičem k Tebi, Gospode! Gospode! Čuj glas moj. Neka paze uši Tvoje na glas moljenja mog. Ako ćeš na bezakonje gledati, Gospode, Gospode, ko će ostati? Ali je u Tebe praštanje, da bi Te se bojali. Čekam Gospoda; čeka duša moja; uzdam se u reč Njegovu. Duša moja čeka Gospoda većma nego straže jutarnje, koje straže jutrom. Neka čeka Izrailj Gospoda; jer je u Gospoda milost, i velik je u Njega otkup. I On će otkupiti Izrailja od svih bezakonja Njegovih.''

Gospođo ministarka, još jednom Vam poručujemo da će se protesti ispred Ministarstva pravde nastaviti. Mi od Vas zaista ne tražimo mnogo – samo da postupite po zakonu!

372 views1 comment