• Glas članova Jevrejske opštine Beograd

Diploma, šta je tu novo?

Nažalost, ni danas vam ne donosimo spektakularne vesti, već vam otkrivamo još jedan slučaj lažnih diploma. U našem društvu fenomen lažnih diploma je postao tužna realnost sa kojim se susrećemo svakodnevno. Od najnižih društvenih pozicija do samog društvenog vrha se lažne diplome cene više od pravih, što je davalo šansu u sistemu samo pogrešnim ljudima da napreduju dok poniženi intelektualci, profesori, naučnici, lekari ne dobijaju šanse već samo poniženja i frustracije. Samo mogu da posmatraju u kakav ćorsokak ide sistem u kome žive. Nažalost, više se ne ceni kao u starim dobrim vremenima ko je gde i šta učio, šta je postigao svojim trudom, radom i znanjima već koliko jaku vezu ima, kojoj grupi pripada ili koliko je platio diplomu.


Danas se to dogodilo i nama u Jevrejskoj opštini da doživimo takvu sramotu, tj. da pronađemo takav slučaj sa lažnom diplomom u našim redovima.


Možete videti u prilogu gde smo dobili anonimnu informaciju, da se gospodin Medić lažno predstavlja što se tiče školske spreme kao i titule. Na osnovu informacija koje smo dobili Medić nije ni diplomirao, čak nije daleko dogurao na fakultetu koji je pohađao, preciznije nije ni studirao ekonomiju kao što je navodio već veterinu. Iz priloga se može videti da je Medić u svom CV-u navodio kako je master ekonomije, što je očito daleko od istine.

Da li treba da i dalje odgovaramo na pitanje zašto se kompletna Jevrejska zajednica odriče ovakvog čoveka?


Da li mislite da ima još neko ko očekuje ili se nada nečemu dobrom od čoveka koji voli da se hvali svojim jakim vezama i lažno se predstavlja što se tiče stručne spreme i titule?


Mi Jevreji imamo sklonost da verujemo u čuda pa se i ovog puta naivno nadamo da se ovde radi o izolovanom slučaju, a ne o sistematskom delovanju nad jevrejskom zajednicom.


PS: Kako bi nam omogućio da sami proveravamo autentičnost ovih dokaza, anonimni pošiljaoc nije sakrio imena i mejl adrese, to smo uradili mi da bi zaštitili identitete osoba koje su bile u prepisci sa Medićem.

U prilogu Vam dostavljamo prepisku i slike kako bi vi mogli da procenite slučaj Medićeve diplome tj. školovanja:


Osim laži i prevara na temu religiozne pripadnosti, Gdin Medić je obmanuo i Vaterpolo savez Srbije, lažno se predstavljajući kao master ekonomije (https://www.waterpoloserbia.org/index.php?id=269). Prema mojim saznanjima, dotični je nesvršeni student veterine, a verovatno je još uvek aktivni student, lažne, dopisne MBA škole.


Online škola je registrovana u Holandiji, a više o ozbiljnosti tog online programa možete potražiti na internetu

Molim pogledajte fotografije (screnshootovi mailova na temu njegovog visokoškolskog obrazovanja):
141 views